شعار همیشگی ما؛
۞ چراغ امید روشن است ۞
Friday, 26 April , 2024
امروز : جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
شناسه خبر : 21316
  پرینتخانه » بین الملل تاریخ انتشار : 27 مرداد 1401 - 13:52 | 90 بازدید | ارسال توسط :

روابط اقتصادی بین کشورهای کمربند و جاده باگذشت ۹ سال نزدیک تر میشود

ششمین نمایشگاه بین‌المللی جاده ابریشم که روز یکشنبه در شهر شی‌آن مرکز استان شاآنشی در شمال غربی چین آغاز شد، دریچه‌ای به روی کارآفرینان خارجی به سوی بازار گسترده چین باز کرد.

روابط اقتصادی بین کشورهای کمربند و جاده باگذشت ۹ سال نزدیک تر میشود

به گزارش صدای چراغ امیدنیوز به نقل از شین‌هوا، با توجه به اینکه این نمایشگاه همکاری نزدیکتر بین کشورهای کمربند و جاده را در دستور کار خود قرار داده است، شرکت کنندگانی از بیش از ۷۰ کشور و منطقه از جمله تایلند و سنگاپور جذب کرده است. ازبکستان نیز به عنوان کشور افتخاری مهمان در آن شرکت می کند.

در غرفه جمهوری کره حنوبی، بیش از ۱۰۰ کالا از ۳۴ شرکت به نمایش گذاشته شده است که شامل محصولات آرایشی و بهداشتی محبوب در چین می‌شود.

سونگ هائیلی نماینده یکی از شرکت‌های خرد، کوچک و متوسط و آژانس استارت‌آپ مستقر در شی‌آن گفت: «با تعمیق طرح کمربند و جاده ، ما به جای توجه بیشتر به مناطق ساحلی، به توسعه اقتصادی در شمال غربی چین پرداخته ایم. بسیاری از شرکت ها در حال آماده شدن برای استقرار در مناطق شمال غربی چین مانند شاآنشی هستند».

سونگ افزود: «اگرچه امسال غرفه‌داران عمدتاً شرکت‌های کالاهای مصرفی هستند، اما بسیاری از شرکت‌های فناوری نیز مشتاقانه منتظر شرکت در نمایشگاه بعدی هستند.»

بازار گسترده تر، فرصت های بیشتر

ابتکار کمربند و جاده که در سال ۲۰۱۳ توسط چین پیشنهاد شد، قصد دارد شبکه‌های تجاری و زیرساختی ایجاد کند که برای توسعه و رفاه مشترک آسیا را با اروپا و فراتر از آن در امتداد مسیرهای تجاری جاده باستانی ابریشم متصل کند.

در نه سال گذشته شاهد پیشرفت قابل توجهی در تجارت و سرمایه گذاری تحت این طرح بودیم.

بر اساس گزارش وزارت بازرگانی چین، از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۱، حجم کل تجارت کالا بین چین و کشورهای کمربند و جاده نزدیک به ۱۱ تریلیون دلار آمریکا بوده، در حالی که سرمایه گذاری دو طرفه بیش از ۲۳۰ میلیارد دلار بوده است.

تا پایان سال ۲۰۲۱، چین با سرمایه گذاری ۴۳ میلیارد دلاری و ایجاد ۳۴۶ هزار شغل محلی، ۷۹ منطقه برای همکاری های اقتصادی و تجاری در ۲۴ کشور جاده ابریشم ساخته است.

به گفته کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی چین که برنامه ریز ارشد اقتصادی این کشور نیز به شمار میرود، تا پایان جولای ۲۰۲۲، چین بیش از ۲۰۰ قرارداد همکاری با ۱۴۹ کشور و ۳۲ سازمان بین المللی امضا کرده است.

کشورهای آسیای میانه مانند ازبکستان امروز نقش فعالی تحت ابتکار کمربند و جاده دارند و از پتانسیل عظیم بازار چین بهره می برند.

داده ها نشان می دهد که حجم تجارت دوجانبه چین و ازبکستان در سال ۲۰۲۱ به ۸٫۰۵ میلیارد دلار رسیده است که ۲۱٫۶ درصد نسبت به سال ۲۰۲۰ افزایش یافته است.

سلیمانوف جمشید، نماینده اتاق بازرگانی و صنعت ازبکستان در چین گفت: «چین به عنوان پرجمعیت ترین کشور جهان، دارای بازاری بزرگ و فرصت هایی بی نظیر است. ما به بسیاری از شرکت های ازبکستانی کمک کرده ایم تا بازار هدف را پیدا کنند و دفاتر خود را در مناطق مختلف چین راه اندازی کنند.»

بیش از ۲۰ شرکت ازبکستانی دفاتر نمایندگی خود را در شهرهای چین مانند چینگ‌دائو، شی‌آن و ارومچی راه اندازی کرده اند که نشان دهنده چشم انداز خوب روابط اقتصادی چین و ازبکستان است.

نکات برجسته جدید

کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی چین و سه بخش مربوطه دستورالعملی را در ماه مارس صادر کردند و گفتند که چین توسعه سبز کمربند و جاده را ترویج خواهد کرد و همکاری های بین المللی را در این زمینه تقویت خواهد کرد.

در نمایشگاه امسال، انواع محصولات سبز و هوشمند از امکانات شارژ خودروهای برقی گرفته تا ربات های گشت به نمایش گذاشته شدند. در میان آنها، دو مجموعه محرک الکتریکی خالص توجهات را به خود جلب کرده است.

شیئه یوآن شین از گروه خودروسازی فست اتو درایو در شاآنشی و تولید کننده سیستم های انتقال خودکار و سیستم های محرکه، گفت: «میتوان این مجموعه جدید توسعه یافته را بر روی کامیون های معدنی با بدنه پهن، تراکتورهای سنگین و موارد مشابه تجهیز کرد که همان قدرت دیزل را اما بدون صدا و انتشار گازهای گلخانه ای ارائه می دهد.»

از آنجایی که اولین گروه از تولیدات این شرکت که شامل ۳۰۰ کامیون سبک مجهز این مجموعه‌ بودند در سال ۲۰۱۹ به کلمبیا صادر شد، این شرکت بازار فروش محصولات سبز خود را در خارج از کشور و به کشورهایی از جمله تایلند، آفریقای جنوبی و مکزیک نیز گسترش داده است.

در حالی که چین توسعه سبز را دنبال می کند، سرمایه گذاران خارجی بیشتری فرصت های تجاری را در اینجا می بینند.

ترا انرجیز که در سال ۲۰۲۰ در شانگهای تأسیس شد، یک شرکت سرمایه‌گذاری است که توسط فرانسه تامین مالی شده و هدف آن ارائه راه‌حل‌های انرژی پاک و کم کربن برای شرکای چینی با صنایع سنتی است.

فو مینکسی از شرکت ترا انرجیز گفت: «ما در اهداف کاهش کربن چین فرصت های تجاری دیدیم. ما از زمان تاسیس بیش از ۱۰ پروژه را با شرکت های چینی انجام داده ایم». وی افزود که این نمایشگاه همچنین فرصتی برای این شرکت است تا بازار شمال غربی چین را کاوش کند.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.