امروز : دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
- مجلس باید در حوزه انرژی تغییر رویکرد داشته باشد
- البرز می تواند الگو و پیشرو در کشور برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز باشد/استان البرز برای اجرای طرح های نوین ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور، آماده است
- پیام تسلیت
- راه اندازی اتوبوس های برقی تحولی مهم در حمل ونقل شهری کشور است
- پیام قدردانی عزت الله مظفری به عنوان اهل قلم و رسانه از سپاه پاسداران برای پیروزی در عملیات وعده صادق
- حمله هوایی ایران با پهپاد و موشک به اهداف نظامی اسرائیل”
اضافه وزن زنگ خطر جدی برای ایتلا به دیابت
اضافه وزن یکی از مهم ترین عوامل خطر ایجاد بیماری دیابت است. بخصوص اگر اضافه وزن در ناحیه اطراف شکم متمرکز باشد
الناز دانشزاد، دکترای تغذیه ، رژیم غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز در گفتگو با خبرنگار صدای چراغ امید نیوز، در آستانه هفته ملی دیابت در خصوص نحوه تغذیه در خصوص کنترل این بیماری اظهار کرد : آمار ابتلاء به دیابت روز به روز در حال افزایش است اما با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی میتوان از عوارض یا تشدید این بیماری پیشگیری کرد. رعایت رژیم غذایی در بیماران دیابتی به معنای محدودیت نیست بلکه یک رژیم غذایی متعادل می تواند انرژی مورد نیاز بدن را تأمین کند و موجب بهبود روحیه بیماران شود.
وی افزود: اضافه وزن یکی از مهم ترین عوامل خطر ایجاد بیماری دیابت است، بخصوص اگر اضافه وزن در ناحیه اطراف شکم متمرکز باشد. تنها با کم کردن ۷% از وزن بدن می توان خطر ابتلا به دیابت را به نصف کاهش داد.
این متخصص تغذیه ادامه داد : رژیم دیابتی یعنی برنامه غذایی سالم که غنی از عناصر مغذی، کم چرب، بدون قتد افزوده و حاوی میزان متوسط کالری باشد. اگرچه افراد مبتلا به دیابت باید به برخی از غذاهای انتخابی خود (به ویژه کربوهیدراتهای مصرفی) توجه بیشتری داشته باشند.
وی به بیماران دیابتی توصیه کرد: در بهترین برنامه غذایی باید از کربوهیدراتهای تصفیه شده مانند نان سفید، پاستا و برنج و موادی مانند نوشابههای قنددار، آبنبات، غذاهای بسته بندی شده و آماده کمتر استفاده شود.
دکتر دانشزاد ادامه داد: افراد دیابتی باید کربوهیدراتهای فیبردار که به کندی آزاد میشوند را انتخاب کنند.
مانند : برنج قهوه ای (سبوس دار) به جای برنج سفید ، نان های سبوس دار به جای نان های تهیه شده از آرد سفید ،مصرف غلات فیبردار و کم شکر یا بدون شکر به جای غلات شیرین شده در صبحانه ، سیب زمینی به جای چیپس و پوره ی سیب زمینی ، نخودفرنگی و سبزیجات برگی به جای سیب زمینی و ذرت.
این عضو هیات علمی خاطر نشان کرد: افراد دیابتی باید در مصرف شیرینی ها دقت کنند. داشتن یک رژیم غذایی سازگار با دیابت به معنی آن نیست که قند کاملا از برنامه غذایی حذف شود. با کم کردن تدریجی مقدار قند در رژیم غذایی، به جوانههای چشایی فرصت داده می شود تا با طعمهای جدید تطبیق پیدا کنند، از این رو بتدریج از عادت خوردن شیرینی و اشتیاق به طعمهای شیرین کاسته می شود. علاوه بر این قند به صورت پنهان در بسیاری از غذاهای بسته بندی شده، فست فودها و مواد غذایی عرضه شده در فروشگاهها مانند نانهای بسته بندی، غلات، نوشابههای قنددار، سبزیجات و سوپهای آماده، سس ماکارونی، کره، پوره سیب زمینی، غذاهای منجمد، غذاهای کم چرب و سس گوجه فرنگی کچاپ وجود دارد، بنابراین توصیه به کاهش مصرف این خوراکی ها به یک فرد دیابتی ضروری است.
وی در مورد راهکارهای کاهش مصرف شیرینی در افراد دیابتی گفت:
هر مقدار از نوشابههای قنددار، لیموناد و آب میوه که میخورید، باز هم آن را کم کنید.
نوشتههای روی بسته مواد غذایی را با دقت چک کنید.
اگر میخواهید طی روز دسر میل کنید، سهم نان سفید، برنج یا پاستای آن روز را کنار بگذارید.
از خوردن غذاهای آماده و بسته بندی شده خودداری کنید.
مقدار قند یا شکری که هنگام درست کردن غذا اضافه میکنید را کم کنید.
برای شروع، مقدار دسری که معمولاً میخورید را نصف کنید و در نوبت های بعد هر بار کمتر بخورید.
دانشزاد در خصوص مصرف چربی ها در افراد دیابتی توصیه کرد: افراد دیابتی باید چربیهای مصرفی را هوشمندانه انتخاب کنند چرا که افراد مبتلا به دیابت، خطر بروز بیماریهای قلبی بیشتر است.
از مصرف غذاهای تولید شده در سطح تجاری، غذاهای آماده و بسته بندی شده، غذاهای سرخ شده و هر چیزی که در ترکیب آن روغن هیدروژنه وجود داشته باشد، اکیداً خودداری شود.
چربیهای اشباع نشده از منابع گیاهی یا ماهی، از قبیل روغن زیتون، روغن مغزها و روغن آووکادو در رژیم غذایی روزانه گنجانده شود دیگر موضوع مورد بحث دانشزاد بود که به آن اشاره و تاکید کرد: ماهی سالمون، ماهی تون و دانه ها از منابع اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که به رفع التهاب و سلامت مغز و قلب کمک می کنند.
دانشزاد یادآور شد: به جای مصرف چیپس و پفک، تنقلاتی از قبیل مغزها و دانهها را بخورید وبه جای سرخ کردن مواد غذایی، آن را کباب کنید، بپزید یا در کمی روغن داغ تفت بدهید.
همچنین روی سالاد، سبزیهای طبخ شده و ظرف پاستای خود، از روغن زیتون استفاده کنید.
وی تصریح کرد:,شیر کم چرب بخورید و تا جایی که ممکن است سعی کنید پنیر، کره و ماست را نیز از شیر کم چرب تهیه کنید.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز افزود: افراد دیابتی بهترست زمان وعدههای غذایی خود را تنظیم کنند و یک برنامه غذایی روزانه داشته باشند. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: اضافه وزن یکی از مهم ترین عوامل خطر ایجاد بیماری دیابت است. بخصوص اگر اضافه وزن در ناحیه اطراف شکم متمرکز باشد.
طبق یک برنامه زمانی منظم غذا بخورید.
صبحانه را از وعدههای غذایی خود حذف نکنید دیگر توصیه متخصص تغذیه بود که در این خصوص اذعان داشت: هدف شما باید تنظیم غذای خود در حد متوسط و باثبات از نظر اندازه، برای هر وعده و هر میان وعده باشد.
وعدههای غذایی کوچک و منظم (تا ۶ وعده در روز) داشته باشید.
این عضو هیات علمی تاکید کرد : تحقیقات نشان می دهد ورزش منظم حتی اگر به قصد کم کردن وزن نباشد، میتواند حساسیت بدن در مقابل هورمون انسولین را بهبود ببخشد.از ساده ترین راهها برای شروع ورزش کردن، پیاده روی به مدت ۳۰ دقیقه و در طول هفته پنج بار یا بیشتر است. همچنین ورزشهایی مانند شنا، دوچرخه سواری یا هر نوع فعالیت بدنی متوسط تا شدید میتواند به کاهش وزن کمک کند.
شایان ذکر است: از ۲۱ لغایت۲۷ آبان هفته ملی دیابت در تقویم جامع سلامت نامگذاری شده است.
صدای چراغ امید نیوز _ استان البرز _
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.