شعار همیشگی ما؛
۞ چراغ امید روشن است ۞
Thursday, 25 July , 2024
امروز : پنج شنبه, ۴ مرداد , ۱۴۰۳
شناسه خبر : 37732
  پرینتخانه » استانها, اقتصادی تاریخ انتشار : 20 تیر 1403 - 7:56 | 40 بازدید | ارسال توسط :
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی البرز:

استفاده بهینه از منابع آبی یک مسئولیت مهم است

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی البرز با تأکید بر اهمیت ارائه نقطه‌نظرات و پیشنهادات از سوی بخش خصوصی برای استفاده بهینه از منابع‌ آبی گفت: ما در حفظ و ذخیره منابع آبی برای نسل آینده مسئول هستیم.
استفاده بهینه از منابع آبی یک مسئولیت مهم است

به گزارش صدای چراغ امیدنیوز، نبی‌اله نوری‌نسب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع تبدیلی دوره چهارم اتاق بازرگانی البرز در پنجمین نشست این کمیسیون که با دستور جلسه بررسی راهکارهای اجرایی بهینه‌سازی منابع آب برگزار شد، بیان کرد: متاسفانه علی‌رغم معضلاتی که در کشور از حیث کاهش منابع آبی وجود دارد برای مدیریت مصرف و استفاده بهینه از آن اقدام مهمی انجام نشده است. امیدواریم با ارائه نقطه‌نظرات کارشناسانه و ارائه پیشنهادات موثر و انعکاس آن به مسئولان و مدیران استانی و ملی بتوانیم برای ذخیره و مدیریت مصرف منابع آبی چاره‌اندیشی کنیم؛ چون ما همگی در برابر نسل آینده و تأمین بخشی از نیازهای حیاتی آن مسئول هستیم.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع تبدیلی دوره چهارم اتاق بازرگانی البرز در خصوص پیگیری و رسیدگی به دغدغه‌های فعالان حوزه کشاورزی استان از جمله حفظ اراضی کشاورزی با انجام اقداماتی مانند مدیریت مصرف در چاه‌های آب و مقابله با تغییر کاربری‌ این اراضی عنوان کرد: اتاق بازرگانی یک نهاد مشورتی برای کمک به دولت در اتخاذ تصمیماتی است که بر فعالیت‌های بخش خصوصی اثر می‌گذارد، با استفاده از ظرفیت‌های اتاق بازرگانی البرز می‌توانیم دغدغه‌های فعالان بخش‌خصوصی را در جلسات استانی از جمله شورای گفت‌وگو و در حضور استاندار و مدیران استانی بررسی کرده و در صورت نیاز به بررسی بیشتر موراد مطروحه به شورای گفت‌وگوی ملی ارجاع داده شود.

کاهش سطح زیر کشت سبزی و صیفی در استان البرز

در ادامه این نشست، سید احمد میرجلیلی عضو هیات نمایندگان دوره چهارم اتاق بازرگانی البرز نیز گفت: برای طرح الگوی کشت پیشنهاد می‌شود که کارگروهی با حضور نمایندگانی از دستگاه‌های اجرایی و نهادهای مربوطه برگزار و در نشست‌های مذکور از کشاورزان خبره هم نظرخواهی شود.

میرجلیلی افزود: باید مشخص شود که نیاز کشور به سبزی و صیفی چقدر است و با وضعیت فعلی می‌توان به کشت سبزی و صیفی ادامه داد یا باید سطح زراعت و باغات کاهش یابد، در این رابطه باید متناسب با نیاز مردم برنامه‌ریزی لازم برای الگوی کشت صورت پذیرد.

در بخش دیگری از این نشست، محمدصادق کیاپاشا مدیر دفتر مدیریت بهره‌‌برداری و نگهداری از تاسیسات آبی شرکت آب منطقه‌ای البرز توضیح داد: با وجود مصرف بالای آب در بخش‌های مختلف متأسفانه برنامه منسجم و مدونی برای مدیریت این مسئله در ۱۰ سال آتی وجود ندارد و تحت تأثیر عواملی مانند تغییر کاربری اراضی کشاورزی برای ویلاسازی، به شدت با کاهش سطح منابع آبی زیرزمینی مواجه هستیم و باید برای بهبود این وضعیت چاره‌‌اندیشی شود.

در ادامه علیرضا بدری‌زاده مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان البرز نیز توضیح داد: در حال حاضر سطح زیر کشت سبزی و صیفی استان البرز با کاهش همراه بوده است که بخشی از آن متأثر از پایین آمدن سطح منابع آبی است. در حال حاضر با توجه به مشکلات استان در زمینه کاهش ذخائر آبی اقداماتی ازجمله ترغیب کشاورزان به استفاده از نشاء آماده و کشت سبزی و صیفی در محیط‌های کنترل شده صورت گرفته است.

خبرنگار: مسیحا اقتداریان

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.