امروز : شنبه, ۱۳ خرداد , ۱۴۰۲
- توضیح دفتر دکتر حدادعادل درباره انشا یک عکس و حواشی آن
- اعلام آمادگی برای خدمتگزاری به زائران بزرگداشت حضرت امام خمینی (ره) با
- دوازدهمین سالگرد درگذشت مهندس عزت الله سحابی، هاله سحابی و هدی صابر برگزار میشود
- ادعای نشریه اینگلیسی در مورد شمخانی !
- کنشگران مرزی و مسئله حکمروایی در ایران
- یادواره دکتر علیاکبر سرجمع برگزار میشود
رفع فضاهای بی دفاع شهری و ارتقا کیفیت زندگی
در زندگی امروز امنیت و فضاهای ایمن شهری یکی ازمسائل بسیار مهم در جامعه محسوب می شودچرا که وجود فضاهای ایمن درهر محله وشهر رونق و شکوفایی را به همراه دارد البته تاثیر چنین فضاهای شهری تنها در رونق و شکوفایی یک شهر نیست بلکه موجب حضور بیشتر شهروندان و انجام مراودات اجتماعی و اقتصادی […]
در زندگی امروز امنیت و فضاهای ایمن شهری یکی ازمسائل بسیار مهم در جامعه محسوب می شودچرا که وجود فضاهای ایمن درهر محله وشهر رونق و شکوفایی را به همراه دارد البته تاثیر چنین فضاهای شهری تنها در رونق و شکوفایی یک شهر نیست بلکه موجب حضور بیشتر شهروندان و انجام مراودات اجتماعی و اقتصادی نیزمیشود . به همین دلیل تأمین امنیت و ارتقا کیفیت حضور در این فضاها از اهمیت خاصی برخوردار است وبه واقع نباید محیط های شهری و اجتماعی را فاقد امنیت رها کرد چرا که ناخودآگاه گسترش فضاهای بی دفاع شهری را سبب خواهند شد.
البته نمی توان این موضوع را نادیده گرفت که فضاهای بی دفاع امروز در شهرها به دلیل رشد و گسترش فیزیکی و جمعیتی از یک سو و فرسودگی مناطق قدیمی، بسیار افزایش یافته است؛ به همین جهت شاهدیم فضاهای شهری بی هویت بسیاری به وجود آمده که تبعات منفی بسیاری را نیزدر پی دارد چرا که به دلیل مشکلات اجتماعی یا کالبدی، زمینه بیشتری را برای ارتکاب جرم ومشکلات و معضلات فراهم میکنند و چنانچه این فضاها بدون مدیریت و برنامه ریزی رها شوند نه تنها موجب افت شدید کیفیت زندگی شهری میشوند به ویژه برای زنان و کودکان محیط و بستری ناامن را ایجاد می کنند.به طور مثال بوستانی که فاقد نور مناسب است ویا ساختمان و بنایی که مخروبه یا نیمهکاره است می تواند به عنوان فضاهای دنج و امن برای رفتارهای غلط وناامنی های اجتماعی شود .حتی بوستان ها به عنوان یکی از کاربریهای مهم شهری با کارکرد فراغتی، تفریحی واجتماعی می توانند به سادگی به کانونی برای بزهکاری تبدیل میشود این در حالیست که محققان عرصه جرم شناسی و مطالعات شهری معتقدند که با تأثیر گذاری و با هدف دشوار کردن امکان وقوع جرم و کاستن از فضاهای محیطی بزهکاری، میتوان از آمار جرم وجرایم کم کرد.
همچنین باید به این نکته مهم نیز اشاره کرد که فضاهای بی دفاع شهری امنیت اجتماعی شهروندان به ویژه زنان و کودکان را به مخاطره می اندازد.به همین سبب مدیریت شهری اعم از شورای شهر و شهرداریها هم باید با برنامه ریزی های مدون برای مقابله با مشکلات ناشی از ایجاد فضاهای بی دفاع شهری اقداماتی در سطح شهر انجام دهند البته سایر سازمان ها و نهادها هم باید در این زمینه همراه باشند اما هر مجموعه می تواند به اندازه سهم خود تاثیرگذار باشد به طور مثال مدتی است که ارتقا امنیت اجتماعی زنان از طریق شناسایی و بهسازی فضاهای بی دفاع شهری مورد توجه و در دستور کار شهرداری تهران و مناطق از جمله منطقه ۸،قرار گرفته است.
متقدیم فضای شهری به مفهوم صحنهای هستند که فعالیتهای عمومی زندگی شهری در آنها به وقوع میپیوندد، خیابانها، میدانها، پارکهای یک شهر فعالیتهای انسانی را شکل میدهند وفضاهای شهری با حضور و حرکت شهروندان حیات و قوام مییابد، حضوری که با فعالیت آنها توأم میباشد و پویایی زندگی را به نمایش میگذارد و وجود فضای بی دفاع شهری منجر به بروز مشکلات و ایجاد آسیب های اجتماعی شده و سلامت شهروندان را به خطر میاندازد. به همین سبب تلاش ما در هشتمین منطقه پایتخت این است که فضای کالبدی منطقه را برای همه گروه ها به ویژه زنان و کودکان ایمن کنیم تا همگان با آرامش خاطر بتوانند ضمن حضور در شهر، فعالیت های اجتماعی خود را پیش ببرند. بدین ترتیب تامین منابع روشنایی در فضاهای تاریک و تعبیه دوربین های مداربسته در مکانها و فضاهای شهری در راستای کاهش وقوع جرم،افزایش تعداد مأموران و بهکارگیری نگهبان در برخی بوستان ها و راستههای تجاری و…از تمهیداتی است که اندیشیده شده است و نیز تلاش شده به ارتقا امنیت این فضاها کمک شود.
اما جهت کاهش مخاطرات در شهرداری منطقه ۸پایتخت حدود۲۰ نقطه با هدف ارتقاء کیفیت فضاها وعرصههای شهری به منظور افزایش حضور و فعالیت زنان در شهر و تقویت احساس امنیت آنان در جامعه ساماندهی شده و فاکتورهایی مانند توسعه و طراحی نامتناسب شهری، روشنایی معابر، گذرگاه های خلوت، دسترسی به وسائل نقلیه عمومی و… نیز از جمله شاخص هایی است که مورد توجه قرار گرفته است.
البته شهرداری منطقه ۸به موضوع بانوان توجه ویژه داشته است و حتی از زنان بی خانمان نیزغافل نشده و به ایجاد گرمخانه مختص این بانوان اقدام کرده است تا بستری مناسب جهت بهبود و پناه گرفتن زنان از آسیب ایجاد شود و یا راه اندازی مرکز مهارتآموزی کوثر در شرق تهران،برای اشتغال ۲۰ زن زندانی تا بتوانند دوره محکومیت خود را در این مرکز سپری کنند و خانواده ها ها و فرزندانشان ازوجودشان بهره مند شوند.
درنهایت معتقدیم که برای شهروندان، آموزش، به ویژه در حوزه اجتماعی در رأس امور قرار دارد. نقش رسانهها به ویژه صدا و سیما، فضاهای مجازی، روزنامهها، سایتها و مدارس نیزدر این زمینه بسیار مهم است. همچنین تشویق مردم به مشارکت در تأمین نظم و انضباط و امنیت محله خود موجب افزایش حس مسئولیت پذیری شهروندان در قبال فضاهای شهری میشود و مدیریت شهری را در مدیریت بهتر این فضاها یاری میکند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.